Intense Stad, studie Alexanderknoop

Nieuws - 4 april 2012

De studie naar de verdichting van de Alexanderknoop is onlangs afgerond. In het kader van het Mooi Nederland programma geeft het project invulling aan het begrip de compacte stad. Aan het huidige winkel- en kantorengebied worden nieuwe programma´s toegevoegd (winkels, bioscoop en woningen) in combinatie met een kwaliteitsimpuls in de structuur van de openbare ruimte.

Interessante insteek was het omdraaien van de rollen in een haalbaarheidsstudie. In plaats van achteraf de haalbaarheid te bepalen is van te voren aan stakeholders in het gebied gevraagd welke bijdrage ze kunnen en willen leveren. Resultaat is een tweetal interessante ontwikkelscenario´s voor de lange termijn en daarvan afgeleid een reeks korte termijningrepen die de belangrijkste knelpunten aanpakken. Het boekje van het project is nu voltooid en wordt gepresenteerd en toegelicht aan diverse partijen.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen per email info@mdbs.nl of telefoon 010 2189845, voor meer informatie zie ook AIRfoundation

 

TERUG

DELEN

Rutger van Winkelhoff plaatste deze reactie om 29 augustus, 2021

Graag ontvang ik als dit mogelijk is een digitale versie van de studie Alexanderknoop.

Uw reactie plaatsen: