Boekpresentatie: Binnen in de Stad

Nieuws - 10 oktober 2012

Wij nodigen u uit voor de presentatie van ons boek.
In een beknopt programma met een openbare lezing van Matthijs de Boer presenteren we de ‘ins and outs’ van het publiek interieur.

Binnen in de Stad, ontwerp en gebruik van publieke interieurs

Bibliotheken, stadhuizen, stations, winkels, scholen, schouwburgen, strikt genomen zijn het geen openbare ruimten, maar zo gebruiken we ze wel.
Een levendige stad heeft tal van verblijfsplekken, uiteraard buiten in de openbare ruimte, maar ook in gebouwen die zich daarvoor lenen. Die overdekte ruimten zijn overgangszones tussen openbaar en privé en bieden stedelingen en bezoekers gelegenheid voor informele en onverwachte ontmoetingen, met meer of minder beschutting tegen het klimaat, het verkeer en het rumoer van de stad.

Het stedelijke leven houdt niet op bij de rooilijn. Binnen in de stad beschouwt en analyseert publieke interieurs als onderdeel van de stad. Het gaat na hoe die opgenomen kunnen worden in het stedelijk weefsel en soms ook niet vanwege nachtelijke sluitingen of andere beperkende maatregelen. Naast de rijke geschiedenis worden perspectieven geschetst voor nieuwe publieke interieurs die ontstaan door actuele maatschappelijke ontwikkelingen.

30 Oktober 2012
Foyer Rotterdamse Schouwburg
16.00-18.00 uur.

Graag vooraf aanmelden met een mailtje aan info@trancity.nl
Kijk ook op www.trancity.nl of www.airfoundation.nl

TERUG

DELEN

Uw reactie plaatsen: