Gewoon Zwemmen

Nieuws - 15 oktober 2014

Het 2521 Gewoon Zwemmen bad is een zwembadconcept ontwikkeld door de KNZB in samenwerking met slangen+koenis architecten om op een duurzame betaalbare manier zwembaden te kunnen bouwen.

Een slim gestandaardiseerd bad dat uiteraard nog wel op een goede manier op z'n plek moet worden gezet. Dat was onze rol bij het ontwikkelen van dit eerste 2521-zwembad ter wereld in Alblasserdam, dat zaterdag 11 oktober 2014 is geopen.  

Omdat het oude zwembad aan de noordkant van het sportcentrum Blokweer sterk verouderd was en aan vervanging toe, zocht de gemeente Alblasserdam naar een manier om toch te kunnen blijven zwemmen. Op het parkeerterrein ten oosten van de sporthal ontstond met het Gewoon Zwemmen concept de mogelijkheid een nieuw zwembad te combineren met de bestaande sporthal.

MDBS was verantwoordelijk voor het op een goede manier stedenbouwkundig inpassen van deze zwembad module. Zó dat er een goede functionele koppeling ontstond met de sporthal en het programma voor de buitenruimte als parkeren, de afwikkeling van het verkeer en de positie van de entree, op zijn plek kwamen. Ook de aansluiting op de nieuwe woonbuurt Hof en Singel en de aangrenzende bestaande woningen is met zorgvuldige afstemming vorm gegeven.

We hopen dat er met veel plezier gezwommen gaat worden aan de Sportlaan 1 in Alblasserdam, het enthousiasme tijdens de opening door Pieter van den Hoogenband was in ieder geval groot.

 

TERUG

DELEN

Uw reactie plaatsen: