Oplevering hoofdbrug Delfzijl

Nieuws - 2 mei 2012

Onlangs is de brug voor langazaam verkeer, die een belangrijke verbinding vormt tussen het centrale plein en het nieuwe park in Delfzijl Noord, opgeleverd.

Sinds eind 2007 wordt hier gewerkt aan de uitvoering van ons stedenbouwkundig ontwerp voor het voorzieningencentrum, een deel van de woonbuurt en het centrale park. Middels architectenateliers is onder onze begeleiding een samenhangend gebouwensemble ontstaan. Als eerste waren het winkelcentrum, de moskee en het zorgcentrum gereed. In het voorjaar van 2011 is ook de brede school opgeleverd. Krimp gooit vooralsnog roet in de plannen voor de woonbuurt. Vanaf vorige zomer is er hard gewerkt aan het park, fiets en wandelroutes kregen gestalte en nu dus de hoofdbrug.

Vanaf het stenige plein wordt je over de brug van hout en staal naar het landelijk ingerichte park geleid of omgekeerd. Het brugdek is taps verlopend en middels een patroon van brede en smalle dekplanken verdeeld in een zone voor verkeer en een zone voor verblijf met een houten bank geïntegreerd in de leuning. Binnenkort gaan we weer ter plaatse kijken, nu het groen opkomt zal de hoofdbrug in het hart van het ontwerp nog beter tot zijn recht komen.

TERUG

DELEN

Uw reactie plaatsen: