Talkshow Zuidplein

Nieuws - 14 december 2012

Zaterdag 8 december was in het hart van winkelcentrum Zuidplein een succesvolle ‘talkshow’ over de betekenis van deze plek in de stad.

Als auteur van ‘Binnen in de stad’ was Matthijs de Boer lid van het panel dat discussieerde over de kwaliteiten nu en in de toekomst.

Opmerkelijk was de grote betrokkenheid van wijkbewoners bij Zuidplein. In hun ogen zeker geen anonieme 'shopping mall' maar de centrale ontmoetingsplek van Rotterdam Zuid. Dat schept verwachtingen en mogelijkheden. Het project ‘Omweg Zuidplein’ georganiseerd door Kosmopolis was een succes en ook een noodzaak. Een prima middel om belangrijke publiekswensen voor het voetlicht te brengen. De afgelopen jaren zijn de sfeer en de veiligheid van Zuidplein verbeterd, maar het ontbreken van leuke zitplekken wordt betreurd.

Het belang van Publiek Interieur nu en in de toekomst werd breed ondersteund. Ook in een toekomst waarin misschien geen ‘fysieke’ winkels meer bestaan of in elk geval in niet in de huidige vorm, is er behoefte aan comfortabele, levendige ontmoetingsruimte in de stad. De gebruikers van winkelcentrum Zuidplein zijn gemotiveerd daar hun bijdrage aan te leveren. Een uitdaging voor de winkeliers en voor de gemeente.

TERUG

DELEN

Uw reactie plaatsen: