Petje Af : Aanstormend talent bij mdbs

Nieuws - 14 oktober 2014

MDBS had dit weekend in samenwerking met Stichting Petje Af en Vitibuck architecten de toekomstige generatie stadsmakers over de vloer. 18 scholieren in de leeftijd van 10 tot 14 kwamen bij ons langs om eens te kijken wat stedenbouwkundigen en architecten eigenlijk doen. Supergemotiveerd, want wie gaat er nou op zondag naar school? 

Op het programma stond een speurtocht door Bospolder (ook langs de lollypier) en twee opdrachten bij ons bureau: Hoe zie jij de speeltuinloge van Vitibuck architecten in het dakpark en maak een stukje stad in de gemeente Leiderdorp.

We hadden duidelijk de nieuwe stedenbouwers en architecten op bezoek, nieuwsgierig, enthousiast en veelbelovend. Inventief in het beantwoorden van de speurtochtvragen, hoe veel woningen zitten er in de blokjes aan de Achterhaven van Studio Sputnik, hoe hoog is de toren van Diepeveen en co en waar parkeren de mensen hun auto in Le Medi? En creatief bij het maken van hun interpretaties in tekening en maquette. Oog voor detail voor de speeltuinloge en een goed gevoel voor stedelijkheid in Leiderdorp met de ene functiemix na de andere. We zagen restaurants aan de rand van het zwembad tussen de woningen. Torens met bomen op het dak, kantoren, woningen, winkels en scholen erin.

Onze steden gaan een mooie levendige toekomst tegemoet. Na een middag kennismaken met ons vak, via de weekendschool van Stichting Petje Af, wilden er van de 18 toch zeker 12 architect of stedenbouwkundige worden. Dat anderen toch nog kozen voor kinderarts of piloot vonden we natuurlijk prima, is ook belangrijk. 

TERUG

DELEN

Uw reactie plaatsen: