Visie Klaksvik

Nieuws - 27 juni 2012

De gemeente Klaksvik op de Faeröer eilanden heeft een open internationale competitie uitgeschreven voor het stedenbouwkundig ontwerp voor een nieuw stadscentrum van Klaksvik, met 5000 inwoners de 2e stad van het land. We zijn uit de vele inzendingen geselecteerd om op de tentoonstelling gepresenteerd te worden. De ideeën uit de inzendingen zullen worden gebruikt bij de verdere ontwikkeling van Klaksvik.

Ons ontwerp, in samenwerking met Rien de Ruiter, geeft Klaksvik een nieuw stadscentrum met een prettig stedelijk sfeer, het hele jaar rond, door een variëteit aan stedelijke plekken. Een centrum voor cultuur, activiteiten, kennis en bedrijvigheid, voor bewoners en bezoekers, genietend van het altijd fantastische uitzicht.

Een publieke ruimte vormgegeven door de gebouwen: de nauwe straat, het besloten plein, het publieke interieur met uitzicht, de stedelijke kade, een plek aan het strand voor jezelf. Beslotenheid, bescherming tegen wind, koude en regen, een plein met een beweegbaar glazen dak. Interessante nieuwe gebouwen om op te kijken vanaf de huizen op de hellingen, mooie daken, een centrum gloeiend in het donker en sprankelend in het daglicht met een sterke architectuur. Het centrum van Klaksvik in zijn totaliteit als icoon.

TERUG

DELEN

Uw reactie plaatsen: