Twintig jaar Tekenen

Nieuws - 5 juli 2017

Opening van een nieuwe tentoonstelling in pand Schoonderloo op 8 oktober:

Twintig jaar Tekenen - Matthijs de Boer en Germaine Sanders

In de reeks exposities in samenwerking met L5 ons pand aan de 2e IJzerstraat worden dit najaar reisschetsen van Matthijs de Boer en nomadische tekeningen van Germaine Sanders tentoongesteld.

De afgelopen twintig jaar heeft Matthijs de Boer op reizen in diverse Europese landen kleine observaties van dorpen, steden en landschappen vastgelegd in zwarte inkt op handzaam formaat papier. Oefeningen in kijken en vastleggen. Oefeningen in het weergeven van de essentie van een plek, het karakter, de sfeer. Een momentopname, in één keer neergezet - de techniek duldt geen reparaties. Wel varianten, in de vorm van een andere manier van kijken, resulterend in een andere tekening van dezelfde plek. 

Voor de beschouwer is er ook herkenning, zelfs zonder dat hij of zij ooit dezelfde plek heeft bezocht. Herkenning van die sfeer, de genius loci, maar ook herkenning van die bijzondere mix van ontspanning en concentratie: een vorm van concentratie op anders weinig opmerkelijke details, alleen mogelijk door de ontspanning van een vakantie. 
Een eerste serie is al eens gebundeld in het boekje “Reisschetsen 1998-2004”. Nu de schetsen van de periode daarna inmiddels jaren in mapjes achter een kastdeur hebben doorgebracht is de tijd rijp om ze eens te laten zien. Ter inspiratie voor een volgende reis. Ieders volgende reis.

Germaine Sanders maakt nomadische tekeningen, met inkt, oliepastel en potloden in zwart wit en kleur. 'Wanneer ik onderweg ben, daadwerkelijk of in mijn gedachten, teken ik wat ik zie om er naar te blijven kijken.'

Opening zondag 8 oktober | 15 - 18 uur | 2e IJzerstraat 2 Rotterdam

Graag aanmelden via info@mdbs.nl

TERUG

DELEN

henry betting plaatste deze reactie om 06 oktober, 2017

is er een uitgave van 20 jaar tekenen?

Uw reactie plaatsen: