PI-PL in the City

Nieuws - 1 juli 2013

Afgelopen week was de eerste PI-PL IN THE CITY workshop. PIPL staat voor Publiek interieur en plint: de onderdelen van een gebouw die contact maken met het publieke domein van de stad.

De strategie is ontwikkeld door mdbs (in samenwerking met stipo en wyne). De eerste studiedag werd georganiseerd voor de Rijksgebouwendienst met als case de locatie Knoopkazerne in Utrecht, maar de strategie is ook geschikt voor gemeenten, ontwikkelaars, (toekomstige) vastgoedeigenaren en –gebruikers.

In een intensieve middagsessie wordt van een transformatie- of bouwproject de positie van dat project in de stad onderzocht. Ruimtelijke, economische en duurzaamheidsaspecten in samenhang. Het plan (in welk stadium dan ook) wordt tegen het licht gehouden: Wat is de interactie van de gebouwen met het openbaar gebied? Welke programma's kunnen het plan, en daarmee ook de stad verrijken? Hoe zit het met het beheer, onderhoud en de waarde-ontwikkeling op lange termijn? Hiervoor worden scenario's ontwikkeld die door stakeholders worden getoetst aan een veelheid van belangen. Met als resultaat van een middag: inzicht en commitment bij de partijen die samen het plan verder kunnen brengen.

TERUG

DELEN

Uw reactie plaatsen: